PROGRAMMA 2020

Zondag 19 januari om 14:00 uur: Een middagvullend Leonard Cohen programma! UITVERKOCHT!
Het singer-songwriter duo RnAM uit Westerwolde laat u twee uur lang genieten van hun vertolkingen van Leonard Cohen’s grootste hits. Het is meer dan luisteren alleen.De muziek wordt omlijst door sfeervolle video’s en foto’s, die de poëtische teksten van Cohen ondersteunen.
U wordt meegenomen op een muzikale reis, waarbij Cohen zelf ook nog aan het woord komt.Iedereen heeft zijn eigen gevoel en beelden bij die tijdloze songs. Wie herinnert zich niet de klassieker “Suzanne”? Maar wie was zij eigenlijk echt? En hoe dacht Cohen bijvoorbeeld over geloven, relaties, vrouwen? Waar kwamen zijn songs vandaan? Wat inspireerde hem?
U begrijpt het al, dit optreden is meer dan zingen alleen!

Klik hier voor een impressie.

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zondag 26 januari om 14:30 uur: Duo Drizzle
Duo Drizzle met Koos Bleeker en Janny Westervaarder speelt en zingt o.a Iers, Schots, pop , Ede Staal, Willy Deville, instrumentaal, eigen nummers en meer. Koos schrijft prachtige eigen liedjes. Dit alles willen ze graag met jullie delen in het kleine kerkje. Dit met veel passie en plezier. Ze hebben al wat mooie concerten mogen geven en spelen beiden al lange tijd met verschillende muzikanten en  groepen .Instrumenten die ze bespelen zijn :gitaar, mandoline, dwarsfluit, Ierse fluiten, accordeon, sitar, dulcimer en percussie. Laat je verrassen deze zondagmiddag in het kleine kerkje!

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zondag 2 februari om 14:00 uur:
Lezing over de “wedergeboorte”van het Hunzedal
In deze lezing over de Hunze staat het succesverhaal centraal hoe een landbouwgebied in korte tijd is omgetoverd tot spannende moerassen vol met moerasplanten en moerasvogels. Iedereen is verrast door de snelheid waarmee planten en dieren deze nieuwe sompige wereld hebben ontdekt. Deze nieuwe natuur, van meer dan 2500 ha, wordt beheerd door de Stichting Het Drents Landschap. Zij verwelkomt iedereen die per kano, fiets of struinend dit verrassend gebied buiten het broedseizoen wil verkennen.
Voor de pauze staat het ontstaan, vergaan en herstel van de Hunze centraal.
Na de pauze wordt gekeken hoe een aantal planten- en diergroepen een plek hebben veroverd in deze nieuwe wereld, zoals amfibieën, moerasvogels en de wintergasten onder de vogels.

Geert de Vries is in Drenthe een bekende natuurfotograaf.
Hij is mede auteur en mede fotograaf van het onlangs door Het Drentse Landschap uitgegeven boek over de Hunze. Zijn grootste kwaliteit is dat hij ingewikkelde natuurverschijnselen op een boeiende en heldere manier kan presenteren. Voor zowel een kenner als een leek beloofd dit boeiende presentatie te worden, met zelf gemaakte foto’s die van van professionele kwaliteit zijn.

Gratis entree. Reserveren via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zondag 23 februari om 14:00 uur: La manouche
Ay Chavale. La Manouche heeft een muziekvoorstelling met de titel ‘ Ay Chavale”  Vrij vertaald betekent dit ‘ kom vrienden’. Dit is een uitnodiging om met de heren van La Manouche mee te reizen met de zigeunerkaravaan. Het programma is doorspekt van hartverscheurende liederen uit de Roma- en Sinti cultuur. De warme gitaarklanken en temperamentvolle zang bezorgen menig luisteraar een kippenvelmoment.

Tijdens het concert waant men zich bij het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche. Het geluid van La Manouche  kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren, de melodische fraseringen van klarinettist Roelof Posthumus, en  de schilderachtige stem van Mouché Palts: als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren.
Het publiek wordt ook getrakteerd op virtuoos  snarenwerk van Manito.
Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’.

Klik hier voor een impressie.
Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Vrijdag 6 maart om 20:30 uur:
Downhome Blues: HerbieBlues & Robert Lighthouse
Op deze avond staan Robert Lighthouse & Herbie Blues samen op de planken in het kleine kerkje. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens het Giethoorn Drijf-in festival en spelen sindsdien regelmatig samen.

Robert speelt Mississippi DeltaBlues en Herbie Blues & Country. Hij is een Amerikaanse Zweed; hij ging op 18-jarige leeftijd van Zweden naar Amerika om de Blues te spelen. Als straat- en bandmuzikant speelt hij veel in Washington DC en toerde hij meerdere malen door Europa met blues harmonica legende Charlie Sayles uit Massachusetts (VS)..

Herbie speelt net als Robert, veel op straat en won het NK Straatmuzikanten van 2015. Geïnspireerd door o.a. Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en zingt Herbie de Blues! Ook won hij als duo de Dutch Blues Challenge in 2013 en representeerde zodoende Nederland in Memphis tijdens de IBC. In 2016 eindigde hij als finalist met zijn solo -act.

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zaterdag 28 maart om 20:00 uur:
Made in Sweden – De Andersons

Nederlandse lied- en levenskunst met een vleugje Zweden
Het is niet meer van deze tijd om De Andersons niet te kennen. En daarom zijn ze eindelijk hier. Volgens Hanneke Groenteman zingt dit luisterrijke duo de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen. Nouchka van Brakel noemde haar middag met De Andersons “hartverwarmend, humorvol en ontroerend” en Maartje van Weegen roemde hen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld en hun muzikaliteit.

Eigenlijk toert dit duo pas vanaf september 2020 door het land met hun nieuwe voorstelling maar speciaal voor ons, hier in het mooie Drenthe, laten ze alvast de belofte zien van wat het gaat worden. En beloftes moeten gekoesterd worden. In dit even temperamentvolle als humoristische liedconcert verbinden De Andersons hun eigen zielenroerselen met het rijke en sprankelende gedachtegoed van Astrid Lindgren. Een concert waarin de vrijheid niet kan sterven en waarna hun liedjes nog lang zullen blijven doorklinken.

Klik hier voor beeld & geluid impressies.
Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zondag 19 april om 14:00 uur:
Ierland op z’n best: Pakkende tunes en de bekoorlijke liedjes

Margot Merah is met haar folkduo The Lasses al vaak te gast geweest in het Kleine Kerkje. Op 19 april komt ze weer, dan met de Amerikaanse muzikanten Adam Agee en Jon Sousa. Samen vertolken ze het muzikale erfgoed van Ierland als geen ander. De viool, banjo, bodhrán en gitaar kleuren feilloos bij de stemmen die vol gevoel verhalen vertellen. Nostalgische maar ook aanstekelijke liedjes met een onmiskenbare oorsprong in ‘het Eiland van Smaragd’.

De muzikanten Adam Agee en Jon Sousa reizen door de traditionele Ierse muziek op viool, banjo en gitaar. Betoverd door de folkmuziek verruilde het duo al vroeg de staat Colorado voor het westen van Ierland. Ze vonden er hun muzikale roots en ontwikkelden zich tot virtuozen in folk. In het Ierse Clare dompelen ze zich nog regelmatig onder in de traditie van de spontane muzikale sessies. Hun vertolking van de Ierse muziek komt recht uit het hart en laat geen ziel onberoerd.

In april 2020 komen Adam Agee en Jon Sousa naar Europa voor een aantal speciale optredens met de Nederlandse folkzangeres Margot Merah. Margot tourt al jaren met folkduo The Lasses (samen met Sophie Janna) de wereld over.
The Lasses zijn graag geziene gasten in theaters en kerkjes maar ook in pubs en op festivals. Publiek en pers zijn onverdeeld enthousiast over de uitgebrachte CD’s en optredens. Margot weet de luisteraar met haar warme stem volledig mee te nemen in de emotie van het lied. Triest, liefdevol of vrolijk, de emoties zijn voelbaar als Margot zingt.

Jon, Adam en Margot ontmoetten elkaar in februari 2019 in Canada tijdens de Folk Alliance, een wereldwijde conferentie van drieduizend folkmuzikanten, festivalorganisatoren en DJ’s. De gezamenlijke liefde voor Ierse muziek zorgde meteen voor een band en al snel werd het idee voor deze tour geboren. Liedjes worden door Jon en Adam van fenomenale solo’s voorzien en Margot geeft voetstampende tunes een extra dimensie op de beroemde Ierse trommel: de Bodhrán.

Klik hier voor een impressie van Adam Agee en Jon Sousa
Klik hier voor een impressie van Margot Merah

Meer informatie via
http://adamageejonsousa.com
www.margotmerah.nl

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zaterdag 25 april om 20:00 uur: Mauthausen liederen
In het kleine kerkje wordt ter gelegenheid van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden, een uitvoering gegeven van de Mauthasen-liederen. Integer en vol overgave, waarbij de snaar “Opdat wij niet vergeten…”wordt geraakt. 
Mauthausen een van de vele concentratiekampen tijdens de Tweede
Wereldoorlog, waar Joden en Roma zijn omgebracht.
Mikis Theodorakis, heeft de teksten van de Grieks-Joodse
dichter, toneelschrijver en gevangene in Mauthausen Iacovos
Kambanellis op muziek gezet. Deze teksten zijn vertaald door Lennaert Nijgh in de jaren 60. Afscheids- en liefdesteksten die Kambanellis (Griekse toneelschrijver
en dichter) heeft geschreven tijdens zijn gevangenschap.De composities worden vertolkt door Hanneke Evink (zang) & Juul Beerda (accordeon)
Tijdloos. Immers na Mauthausen zijn er nog zoveel plekken op de wereld, waar mensen worden vervolgd, opgesloten en gemarteld. Ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven waarin de liefde hen een houvast biedt.
Klik hier voor een live-impressie. 

Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Donderdag 21 mei: Hemelvaartsmarkt
Het kleine kerkje is tijdens de Hemelvaartsmarkt geopend van 10:00 – 17:00 uur.
Nadere informatie volgt.

 

 


Zaterdag 13 juni om 20:00 uur:
Gullane en de Jong Keltisch duo
Het duo bestaat uit Erik de Jong en Roy Gullane, beiden bekend in de folkscene. Folkaccordeonist Erik de Jong is een veelzijdig muzikant met een uitgebreid repertoire waarbinnen Iers/Schotse folk zijn specialiteit is. De Schotse muzikant Roy Gullane is onder meer leadsinger van de Tannahill Weavers, in de (Keltische) folkscene een begrip. Beiden ontmoetten elkaar zo’n tien jaar geleden in O’Ceallaigh’s Irish Traditional Music Bar in Groningen en spelen nog steeds met veel plezier samen. Roy, die ook nog steeds met de Schotse band de Tannahill Weavers de wereld over tourt, maakt dankbaar gebruik van het duo om zijn eigen nummers die (nog) niet door de Tannahill Weavers zijn uitgevoerd te kunnen spelen, iets wat het repertoire van Gullane & De Jong dus uniek maakt. Deze zelfgeschreven songs worden afgewisseld met enkele traditionele liederen en vlotte Ierse en Schotse tunes die menig voet zullen doen stampen…

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zaterdag 27 juni om 20:00 uur: Trio C tot de Derde
Trio C tot de Derde – Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) – speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek. Hun streven daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muziekgenres die hun paden kruisen. Composities van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály worden afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van traditionele melodieën uit het onuitputtelijke klezmer- en Balkanrepertoire. En soms brengen de muzikale zijpaden die ze inslaan hen zelfs tot ver over de grens van deze genres. Hun optredens zijn overigens meer dan alleen muziek. Het trio bestaat nu meer dan 20 jaar en samen hebben ze vele muzikale reizen gemaakt.
Elke compositie is weer op een andere wijze ontstaan en heeft een verhaal dat ze graag met het publiek delen. Kom luisteren en geniet, dans en droom met Trio C tot de Derde!

https://www.trioctotdederde.nl

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.