PROGRAMMA 2017 

 

Zaterdag 7 oktober om 14:00 uur : Oktober Kindermaand!
Jos Tipker – entertainer-jongleur-goochelaar- zal  een gezellige middag gaan verzorgen voor kinderen. Tijdens zijn optreden zal Jos Tipker verschillende circusdisciplines laten zien. Kinderen worden hier actief bij betrokken.  Jos Tipker heeft ruime ervaring met o.a. voorstellingen, clinics, evenementen voor grote en kleine groepen, voor jong én oud.

Aanvang: 14:00 uur. Locatie: Broek 2 in Gieterveen.
Gratis entree. Opgeven is niet nodig.

.
.


the lassesZondag 22 oktober om 14:00 uur : The Lasses & Kathryn Claire
The Lasses komen na anderhalf jaar terug in Gieterveen. En dit keer brengen ze hun ‘Amerikaanse zus’ mee. Vorig jaar betoverden Margot Merah en Sophie Janna het publiek in Gieterveen met hun eeuwenoude Schotse, Ierse en Amerikaanse liedjes. Prachtig tweestemmig, met gevoel voor tragiek en met humor. En toen al beloofden ze terug te komen.
The Lasses hebben een unieke samenwerking met de Amerikaanse violiste/zangeres Kathryn Claire. Ieder voorjaar doen de drie een tour door de Verenigde Staten. Iedere herfst maken ze een reis langs folkpodia en kerkjes in Nederland. Begonnen als een gezellig avontuur is de samenwerking uitgegroeid tot een volwassen trio dat grote en kleine podia aankan en overal een intieme, gevoelige en vrolijke sfeer brengt. Begin 2017 komt hun eerste cd uit die opgenomen werd tijdens een live-concert in De Parel van Zuilen.
The Lasses & Kathryn Claire spelen traditionele folkmuziek, af en toe een cover en schrijven eigen nummers. De zang is loepzuiver, de zanglijnen altijd boeiend. Daarom worden ze door verschillende bezoekers van een concert bewonderend genoemd: De vrouwelijke Crosby, Stills & Nash.
Klik hier voor een impressie.

Expositie schilderijen Erna Kroezen.
Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.

.


Zondag 29 oktober om 14:30 uur : Dubbelconcert Sunrise en Itchy Fingers
(geen eigen activiteit)
Op deze zondagmiddag geven Sunrise en Itchy Fingers een dubbelconcert.
Het duo Sunrise bestaat uit Selina Koen en Janny Westervaarder.
Zij hebben elkaar ontmoet tijdens een open podium in Assen en het bleek dat ze dezelfde passie
voor de Ierse en Keltische muziek hebben. Zo is hun duo ontstaan en willen dat graag met anderen delen.
Daarnaast doen ze nog een uitstapje naar andere muziekstijlen tenzij die passen in de sfeer die ze graag neerzetten. Selina speelt gitaar en is gitaardocent. Ze heeft een stem die mensen kan ontroeren en vervoeren. Janny  speelt al vele jaren Ierse en schotse muziek in wisselde formaties. Haar leven is verweven met muziek en ze speelt dan ook verschillende instrumenten zoals : low whistle, tin whistle in verschillende toonsoorten, dwarsfluit, accordeon , mondharmonica en djembe en andere percussie. De combinatie van Selina haar stem en Janny haar low whister spel is een prachtig muzikaal spel. Er zal dus veel afwisseling in klank en toon te horen zijn.

De beide bandleden van Itchy Fingers spelen een indrukwekkend aantal instrumenten. Hierdoor  kunnen zij een breed spectrum aan geluiden ten gehore brengen. Subtiele walsen op de tinwhistle, pakkende ritmes op bodhrán en bouzouki, en dansbare balfolk op accordeon, concertina en mondharmonica.

Een dubbelconcert met Itchy Fingers en Sunrise staat voor een prachtige afwisseling in klankkleur, up tempo nummers afgewisseld door ballades en instrumentale nummers .

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.

 

.


the guitar guy

Zaterdag 18 november om 20:00 uur: The Guitar Guy and Kid Harpin
Henk de Ruiter ( The Guitar Guy/ winnaar Dutch Blues Challenge 2013 )  en Thomas van den Berg ( Kid Harpin’ ) vormen sinds begin 2015 het duo The Guitar Guy and Kid Harpin’. Vanaf het eerste moment dat ze samen het podium deelden was er een ‘klik’ en haalt de chemie tussen beide heren het beste in hun naar boven. In eigen bewerkingen spelen ze nummers van o.a Washboard Sam, Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Een optreden van The Guitar Guy en Kid Harpin’ is energiek, spectaculair, uniek en staat bol van de ‘Old School Blues’!

Expositie quilts van Hennie Hoving.
Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal..


Zaterdag 16 december om 20:00 uur: Kerstconcert met Ballads2
Ballads2 bestaat uit twee enthousiaste en ervaren musici. Pianiste Margreet Puite en zangeres Petra Herbrink-Vosman. Margreet is afgestudeerd pianiste aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen . Ze heeft een eigen lespraktijk en veel ervaring in het begeleiden van solisten en koren. Petra heeft zangervaring opgedaan in veel verschillende settingen, van kleinkunstproductie tot gelegenheidsband. Ze hebben als duo een divers repertoire opgebouwd van Nederlands-, Engels- en Drentstalige liedjes. Daarnaast hebben ze een programma met verhalen en muziek.

Ballads2 verzorgt ook achtergrondmuziek en/of luistermuziek tijdens recepties, diners, boekpresentaties, exposities en feesten.

Entree €8. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.
Expositie quilts van Hennie Hoving