PROGRAMMA 2019

Zondag 20 januari om 14:00 uur: Theaterprogramma BABYBOOMERS BLUES
Babyboomers! Geboren in de eerste zeven jaar na de oorlog. Hebben veel zien veranderen. Van één telefoon in de hele straat, om de veearts of de vroedvrouw te bellen, naar een smartphone voor alle huisgenoten. Van de zuil waar je ‘onlosmakelijk’ aan was verbonden, naar de ‘vrijheid’ van aanmodderen in je eentje.

Babyboomers begonnen de wereld op de kop te zetten. Omdat het anders moest. Van de koude oorlog naar ‘Give peace a change’. Daarna gingen de Babyboomers meer dingen regelen. En kijk, ze kregen ze het goed.
Maar hebben ze het ook goed geregeld voor de tijd ná hen? Voor de volgende generaties?

Egbert Meijers, Marga Kool en Jan Veenstra zijn onmiskenbaar Babyboomers.
Daarover brengen ze een programma met liedjes, gedichten en verhalen. Ze staan stil bij het waardevolle. Steken de draak met de malligheid en de uitwassen.

Een programma van 2 x 50 minuten. In het Drents met Nederlandse en Engelse uitstapjes.

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zondag 27 januari om 14:30 uur: Duo-concert Sunrise & May and June (geen eigen activiteit)
Deze middag spelen er twee duo’s in het Kleine Kerkje!

🎵 Sunrise:
Selina Koen en Janny Westervaarder hebben elkaar ontmoet tijdens een open podium in Assen. Ze speelden voor het eerst samen Caledonia. Er was gelijk een klik en de prachtige stem van Selina en de Ierse fluiten van Janny klonken samen harmonieus en magisch. Nu spelen ze al weer 4,5 jaar samen op verschillende locaties door het land. Er zijn een paar opnames gemaakt in Rapalje studio op verzoek van Jesper Weerheijm. Het repertoire is Iers, Schots, filmmuziek en een uitstapje naar andere stijlen. Ze zingen een aantal sprookjesachtige ballets over het Ierse landschap. Ook zijn ze bezig eigen nummers te schrijven. Instrumenten zoals gitaar, Ierse fluiten, dwarsfluit, dulcimer, accordeon en percussie maken hun muziek zeer divers aan klankkleur.

🎵 May and June:
Het singer-songwriterduo May and June zijn zussen en zingen al zolang ze zich kunnen herinneren samen liedjes. In 2011/2012 deden ze mee aan het muziektraject PopSport, werden eersten van Noord-Nederland en stonden in de landelijke finale in Breda. Daarbij werden ze gecoacht door de gebroeders Tangerine. De jaren daarna heeft May and June voornamelijk opgetreden op verschillende locaties in Drenthe. Ze zingen liedjes zowel in het Nederlands als in het Engels. Hun muziek is te omschrijven als poëtische luisterliedjes met af en toe een vleugje country en pop.

Iedereen is welkom bij dit Duo-concert!
Het concert begint om 14:30 uur en zal tot 16:00/16:30u duren. Zie ook https://www.facebook.com/events/293944834552784/
Kaarten kosten €10 per stuk en kunnen besteld worden via info@hetkleinekerkje.nl of telefonisch 0599-648574 / 0592-855601


Zondag 17 februari om 14:00 uur: Voorjaarsorkest van Zijl Consort
Het Van Zijl Consort, bestaande uit Rigobert van Zijl (klavecimbel), Marjolein de Goede (viool), Evenline Peper ( cello) en Robert Jan van der Feen ( fluit),zal een concert  brengen waarin oude muziek ( waaronder het prachtige largo uit het Musikalisches Opfer van Bach) wordt afgewisseld met nieuwere muziek van Debussy en de Nederlandse componist Ton Bruynel.

.
Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 /0592 855601 of aan de zaal.


Zaterdag 9 maart om 20:00 uur: Dansvoorstelling ’t Nachtlochien (geen eigen activiteit)
Een voorstelling die u meeneemt naar een Drentse droomwereld. Waar doormiddel van dans, zang, woord en muziek, de Drentse verhalen gebruikt worden en samen komen. Speciaal voor deze voorstelling heeft Out of control verschillende choreografieën gemaakt, Isa Zwart Drentstalige liedjes geschreven en draagt Egbert Hovenkamp II nieuw werk op. In een modern jasje komt oude historie voorbij waardoor de voorstelling een belevenis is voor jong en oud!
Voor informatie zie www.outofcontrol.nu & www.sonjaderidder.nl

Inloop vanaf 19:30 uur. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zaterdag 23 maart om 20:00 uur: Grunneger Troebadoer Jan Henk de Groot
Midden jaren 80 luisterde Jan Henk bij opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek.

Jan Henks Groningstalige debuutalbum ‘Weerom’ werd in maart 2014 bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden en gaat over gebeurtenissen uit zijn leven in Groningen. Hij zingt over herkenbare dingen zoals het eeuwige gepiel met cassettebandjes in ‘Dubbelcassettedeck‘ en de eerste erotische ervaring van een kleine jongen in ‘Mamme van Michel‘. Het beklemmende ‘Kielsterachterweg’ spookt na beluistering nog dagen door je hoofd.

De Groot boekte successen met De Troebadoers (met Alex Vissering en Edwin Jongedijk) en in het najaar van 2018 verschijnt hun nieuwe CD en gaan de heren weer op theatertour. Vorig jaar deed Jan Henk voor het eerst solo de theaters aan met zijn programma ‘Tachtig Tammo’ en het Dagblad van het Noorden kopte: “ Baldadig, grappig en ontroerend”.

In Gieterveen zal Jan Henk zijn mooiste liedjes spelen afgewisseld mit staarke verhoalen!
Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zaterdag 13 april om 20:00 uur: Iers concert van The Lasses
Folkduo The Lasses timmert al een tijdje aan de weg, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Hun laatste album (een samenwerking met de Amerikaanse Kathryn Claire) was volgens OOR “een parel voor de folk”. Margot Merah en Sophie Janna zingen geweldige folkballades uit de Keltische en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Door de bijzondere klank van hun stemmen samen en de mooie instrumentatie met bodhrán en gitaar blijf je luisteren.
The Lasses speelden afgelopen jaar onder andere in Japan, Amerika en Schotland, en zijn inmiddels toe aan hun vierde album. Behalve van de mooie stemmen van Sophie en Margot kun je ook genieten van de relativerende humor tussen de liedjes door.

Op 13 april staan The Lasses voor de derde keer in ’t Kleine Kerkje van Gieterveen. De vorige keer was het uitverkocht, dus wees er snel bij!  U kunt uw kaartjes (10 euro pp) reserveren via 0599-648574 / 0592-855601 of info@hetkleinekerkje.nl.


Zaterdag 18 mei om 20:00 uur: The Woodies
The Woodies is een akoestische popfolk band uit Groningen. De band speelt vrolijke, meerstemmige covers en eigen nummers. Kenmerkend voor de muziek is de Beatlesque sound, met repertoire uit de 60’s (o.a. the Beatles, the Everly Brothers), 70’s (o.a. Crosby, Stills & Nash, Creedence Clearwater Revival), 80’s (o.a. Crowded House) tot recent (the Common Linnets, George Ezra, Douwe Bob).

De bandleden bestaan uit:
Harold Schenk – leadzang, gitaar en mondharmonica
Michel Bouma – zang, gitaar
Ype Terwisscha van Scheltinga – bas, backing vocals

Een middag met The Woodies is een feest van golden oldies en sing-alongs!
Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Donderdag 30 mei van 10:00 tot 17:00 uur
Tijdens de Hemelvaartsmarkt zal het kleine kerkje dit jaar een rustpunt zijn in de hectiek
van de markt.
Op een Montmartrepleintje kunt u rustig genieten van kunst maar vooral van muziek!

 


Zaterdag 22 juni om 20:00 uur:  Devil in the Kitchen
Devil in the Kitchen speelt traditionele Iers – Schotse muziek.
Hun tournee’s strekken zich uit  van USA via  Groot Brittannië tot Italië.
Cornelie, Pete en Dave spelen heel hun leven lang al muziek.  Dave heeft recordings gemaakt met o.a. The Chieftains, De Dannan en Niamh Parsons.
Een Devil in the Kitchen concert staat garant voor een spannende, vrolijke avond met goede muziek!

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.