PROGRAMMA 2017 

Zaterdag 16 december om 20:00 uur: Kerstconcert met Ballads2
Ballads2 bestaat uit twee enthousiaste en ervaren musici. Pianiste Margreet Puite en zangeres Petra Herbrink-Vosman. Margreet is afgestudeerd pianiste aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen . Ze heeft een eigen lespraktijk en veel ervaring in het begeleiden van solisten en koren. Petra heeft zangervaring opgedaan in veel verschillende settingen, van kleinkunstproductie tot gelegenheidsband. Ze hebben als duo een divers repertoire opgebouwd van Nederlands-, Engels- en Drentstalige liedjes. Daarnaast hebben ze een programma met verhalen en muziek.

Ballads2 verzorgt ook achtergrondmuziek en/of luistermuziek tijdens recepties, diners, boekpresentaties, exposities en feesten.

Entree €8. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.
Expositie quilts van Hennie Hoving.


PROGRAMMA 2018

Zondag 21 januari om 14:00 uur: Nanko Soul
Een live concert in het kleine kerkje in een unieke bezetting met maar liefst zes zangers.
Overtuigende, soulvolle popmuziek. Muziek van nu geïnspireerd door helden van toen, denk aan: Prince, Beach Boys, Marvin Gaye, Stevie Wonder.
Meerstemmige arrangementen speciaal gemaakt voor deze gelegenheid, a capella, close harmony en met begeleiding van piano en gitaar en ook solo uitvoeringen.

Veelal eigen composities gepaard met originele versies van bestaand werk uit de soul en jazz hoek. NankoSoul terug in het kleine kerkje na een zeer gewaardeerd eerste optreden!

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.


Zaterdag 17 februari om 20:00 uur: El Jackson!
Op deze zaterdagavond i komt het duo El Jackson spelen in het kleine kerkje in Gieterveen.
EL Jackson brengt een mix van country en ouderwetse rock & roll en Americana artiesten, veelal uitgevoerd in een eigen remake.
Met in eigen studio opgenomen backing tracks brengt EL Jackson
nummers van o.a. Johnny Cash, Bonnie Raitt, Elvis, Chuck Berry
Tammy Wynette, Lynn Anderson, Rolling Stones….
EL Jackson is net even wat anders en zeer leuk om naar te kijken!

Entree €8. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.


Zondag 18 maart om 14:00 uur: Meertmoand dialecmoand; Verhaal over de ‘reis’ van de Drentse flinten
Toen het landijs zich 150.000 jaar geleden terugtrok uit de noordelijke streken, lag Drentse bezaaid met flinten (zwerfstenen/veldkeien). De hunebedbouwers maakten van hun aanwezigheid gebruik voor het bouwen van hun indrukwekkende graven. Drentse boermarken werden begrensd met flinten. In de Drentse beken legde men er doorgangen en voorden mee aan. Mede door de Drentse flinten werden Holland en Friesland bespaard van een mogelijk desastreuze watersnoodramp. Tijdens de ontgingen in de jaren ’30 werden tientallen kilometers wegen aangelegd met flinten.

Onder de titel “Flint, zwerver uit de oertijd” geeft Egbert Meijers een lezing over de opvallend onopvallende aanwezigheid van zwerfkeien in het leven van de Drent.

In een informatieve presentatie met fraaie foto’s wordt een overzicht gegeven van de vele doeleinden waarvoor men in Drenthe in de afgelopen 5000 jaar de flint gebruikt heeft.
Van hunebedbouwers tot beeldende kunst en van flintenwegen tot oorlogsmonumenten.
De flint is niet meer weg te denken uit onze cultuur!

Entree €8. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.


Zondag 22 april om 15:00 uur: Saxofoonquintet Opus 5 met pianiste Violetta Land
Geen eigen activiteit
Het saxofoonquintet bestaat uit vijf saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen.
Alle leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij zowel  een passie hebben voor  de klassieke kant  van de saxofoon als voor het meer jazzmatige karakter van dit mooie instrument. Deze kenmerken zijn terug te vinden in het fraaie afwisselende repertoire van Opus 5. Deze middag komt ook gastsoliste Violetta Land (klassieke piano) mee met het quintet. Zij speelt op de piano samen met de vijf saxofonisten het volledige pianosextet in Es van Michael Glinka

Opus 5 brengt een gevarieerd programma van klassieke muziek, jazzmuziek en alles daar tussen in.Dus komen ook populaire muziek en b.v. tango’s en salonmuziek veelvuldig op de lessenaars.Opus 5 kan even makkelijk de sfeer oproepen van een klassiek strijkkwintet als van een swingende bigband!

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.


Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag): Kunst- en Ambachtsmarkt
Tijdens de Hemelvaartsmarkt is het kerkje open van 10:00 tot 17:00 uur. In het kerkje is een gevarieerd aanbod waar diverse kunstvormen bewonderd kunnen worden.

Ook kunt u hier terecht voor een kopje thee of koffie met diverse soorten gebak verzorgd door theeschenkerij de Blauwe Heksenketel. De toegang is gratis.

 

 

 


Zaterdag 9 juni om 20:00 uur: Zuid Amerikaanse avond met Claudio y Manito
Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit Latijns Amerika met gipsy temperament. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.
Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.

Een avond vol met prachtige Zuid-Amerikaanse klanken onder het genot van typisch Zuid-Amerikaanse hapjes!

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.