PROGRAMMA 2018

Zondag 22 april om 15:00 uur: Saxofoonquintet Opus 5 met pianiste Violetta Land
Geen eigen activiteit
Het saxofoonquintet bestaat uit vijf saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen.
Alle leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij zowel  een passie hebben voor  de klassieke kant  van de saxofoon als voor het meer jazzmatige karakter van dit mooie instrument. Deze kenmerken zijn terug te vinden in het fraaie afwisselende repertoire van Opus 5. Deze middag komt ook gastsoliste Violetta Land (klassieke piano) mee met het quintet. Zij speelt op de piano samen met de vijf saxofonisten het volledige pianosextet in Es van Michael Glinka

Opus 5 brengt een gevarieerd programma van klassieke muziek, jazzmuziek en alles daar tussen in.Dus komen ook populaire muziek en b.v. tango’s en salonmuziek veelvuldig op de lessenaars.Opus 5 kan even makkelijk de sfeer oproepen van een klassiek strijkkwintet als van een swingende bigband!

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Donderdag 10 mei:  Kunstcafé in het kleine kerkje tijdens de Hemelvaartsmarkt
Tijdens de Hemelvaartsmarkt is het kerkje open van 10:00 tot 17:00 uur. Dit jaar wordt de kunst- en ambachtsmarkt in een nieuw jasje gegoten. Kom binnen en laat u verassen in het kunstcafé.
Natuurlijk kunt u ook dit jaar hier terecht voor een kopje thee of koffie met diverse soorten gebak verzorgd door theeschenkerij de Blauwe Heksenketel. De toegang is gratis.

 

 

 


Zaterdag 12 mei om 20:00 uur: Timo de Jong
Local Hero Timo de Jong schrijft en speelt folk-, country- en pop liedjes. Liedjes die een beetje over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Maar ook liedjes over autodieven, ‘koibois’ en dochters die nog geboren moeten worden. Liedjes uit de wereld om zich heen en de wereld in zichzelf. Gelukkig is er altijd toch dat zilveren randje, omzongen door het warme stemgeluid van Timo.
Meer info :
https://www.facebook.com/timomuziek 
https://www.youtube.com/watch?v=baNto748k1I

 

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zaterdag 9 juni om 20:00 uur: Zuid Amerikaanse avond met Claudio y Manito
Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit Latijns Amerika met gipsy temperament. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.
Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata. Klik hier voor een impressie.

Een avond vol met prachtige Zuid-Amerikaanse klanken onder het genot van typisch Zuid-Amerikaanse hapjes!

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.