PROGRAMMA 2020

Update: Mededeling in verband met het Coronavirus
Alle concerten zijn tot 1 juni a.s. geannuleerd. Wij blijven de richtlijnen van het kabinet en het RIVM volgen.
Zodra eventuele nieuwe richtlijnen of maatregelen worden afgekondigd zullen wij hierover berichten.

.Zaterdag 13 juni om 20:00 uur:
Gullane en de Jong Keltisch duo
Het duo bestaat uit Erik de Jong en Roy Gullane, beiden bekend in de folkscene. Folkaccordeonist Erik de Jong is een veelzijdig muzikant met een uitgebreid repertoire waarbinnen Iers/Schotse folk zijn specialiteit is. De Schotse muzikant Roy Gullane is onder meer leadsinger van de Tannahill Weavers, in de (Keltische) folkscene een begrip. Beiden ontmoetten elkaar zo’n tien jaar geleden in O’Ceallaigh’s Irish Traditional Music Bar in Groningen en spelen nog steeds met veel plezier samen. Roy, die ook nog steeds met de Schotse band de Tannahill Weavers de wereld over tourt, maakt dankbaar gebruik van het duo om zijn eigen nummers die (nog) niet door de Tannahill Weavers zijn uitgevoerd te kunnen spelen, iets wat het repertoire van Gullane & De Jong dus uniek maakt. Deze zelfgeschreven songs worden afgewisseld met enkele traditionele liederen en vlotte Ierse en Schotse tunes die menig voet zullen doen stampen…

 

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 06-54693374 of aan de zaal op basis van beschikbaarheid.


Zaterdag 27 juni om 20:00 uur: Trio C tot de Derde
Trio C tot de Derde – Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) – speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek. Hun streven daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muziekgenres die hun paden kruisen. Composities van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály worden afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van traditionele melodieën uit het onuitputtelijke klezmer- en Balkanrepertoire. En soms brengen de muzikale zijpaden die ze inslaan hen zelfs tot ver over de grens van deze genres. Hun optredens zijn overigens meer dan alleen muziek. Het trio bestaat nu meer dan 20 jaar en samen hebben ze vele muzikale reizen gemaakt.
Elke compositie is weer op een andere wijze ontstaan en heeft een verhaal dat ze graag met het publiek delen. Kom luisteren en geniet, dans en droom met Trio C tot de Derde!

https://www.trioctotdederde.nl

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 06-54693374 of aan de zaal op basis van beschikbaarheid.