PROGRAMMA 2019

Zaterdag 23 november om 20:00 uur: The Guitar Guy and Mr. Harmaniac
Henk de Ruiter ( The Guitar Guy ) en Erik Niemeijer ( Mr. Harmaniac ) vormen sinds begin 2015 het duo The Guitar Guy and Mr. Harmaniac . Vanaf het eerste moment dat ze samen het podium deelden was er een ‘klik’ en haalt de chemie tussen beide heren het beste in hun naar boven. In eigen bewerkingen spelen nummers van o.a Washboard Sam, Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Een optreden van The Guitar Guy en Mr. Harmaniac is energiek, spectaculair, uniek en staat bol van de ‘Old School Blues!’

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zaterdag 14 december om 20:00 uur: Kirsty McGee, Linde Nijland / Bert Ridderbos
Op deze zaterdagavond vindt er een heel bijzonder dubbelconcert plaats in het Kleine Kerkje in Gieterveen. De Britse singer songwriter Kirsty McGee en de bekende noordelijke folkmuzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos bundelen dan hun krachten in een sfeervolle avond met een winters tintje.

De gerenommeerde zangeres Kirsty McGee maakte vele albums. Haar krachtige, maar ook gevoelige stem is heel geschikt voor haar repertoire dat zich op het grensvlak van de Americana, jazz en folk bevindt. Haar nummers werden onder meer gebruikt in een film van de bekende producer Danny Boyle en in Nederland werd een lied van haar gecoverd door Leoni Jansen.

Linde Nijland en Bert Ridderbos treden sinds 2003 intensief samen op en speelden al eerder in Gieterveen. Linde heeft een kristalheldere stem waarmee ze het publiek raakt. Ze zong eerder in het folkduo Ygdrassil en kreeg internationaal bekendheid met haar programma rond de Engelse zangeres Sandy Denny. Bert speelde vroeger in Törf en maakte met Linde o.a. een avontuurlijke reis over land naar Bhutan.

Al in 2006 trad Kirsty met Bert en Linde op tijdens een Engelse tour en sindsdien werkten ze vaker samen. Naast hun eigen nummers zullen de artiesten ook samen spelen, waarbij de stemmen van beide zangeressen prachtig kleuren en Bert het geheel kundig aanvult op diverse instrumenten, zoals gitaren, cittern en accordeon. Het belooft een prachtige avond te worden!

lindenijland.nl
kirstymcgee.com

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.

PROGRAMMA 2020

Zondag 19 januari om 14:00 uur: Een middagvullend Leonard Cohen programma!
Het singer-songwriter duo RnAM uit Westerwolde laat u twee uur lang genieten van hun vertolkingen van Leonard Cohen’s grootste hits. Het is meer dan luisteren alleen.De muziek wordt omlijst door sfeervolle video’s en foto’s, die de poëtische teksten van Cohen ondersteunen.
U wordt meegenomen op een muzikale reis, waarbij Cohen zelf ook nog aan het woord komt.Iedereen heeft zijn eigen gevoel en beelden bij die tijdloze songs. Wie herinnert zich niet de klassieker “Suzanne”? Maar wie was zij eigenlijk echt? En hoe dacht Cohen bijvoorbeeld over geloven, relaties, vrouwen? Waar kwamen zijn songs vandaan? Wat inspireerde hem?
U begrijpt het al, dit optreden is meer dan zingen alleen!

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zondag 26 januari om 14:30 uur: Duo Drizzle
Duo Drizzle met Koos Bleeker en Janny Westervaarder speelt en zingt o.a Iers, Schots, pop , Ede Staal, Willy Deville, instrumentaal, eigen nummers en meer. Koos schrijft prachtige eigen liedjes. Dit alles willen ze graag met jullie delen in het kleine kerkje. Dit met veel passie en plezier. Ze hebben al wat mooie concerten mogen geven en spelen beiden al lange tijd met verschillende muzikanten en  groepen .Instrumenten die ze bespelen zijn :gitaar, mandoline, dwarsfluit, Ierse fluiten, accordeon, sitar, dulcimer en percussie. Laat je verrassen deze zondagmiddag in het kleine kerkje!

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zondag 23 februari om 14:00 uur: La manouche
Ay Chavale. La Manouche heeft een muziekvorstelling me de titel ‘ Ay Chavale”  Vrij vertaald betekent dit ‘ kom vrienden’. Dit is een uitnodiging om met de heren van La Manouche mee te reizen met de zigeunerkaravaan. Het programma is doorspekt van hartverscheurende liederen uit de Roma- en Sinti cultuur. De warme gitaarklanken en temperamentvolle zang bezorgen menig luisteraar een kippenvel moment.

Tijdens het concert waant men aan het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche. Het geluid van La Manouche  kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren, de melodische fraseringen van klarinettist Roelof Posthumus, en  de schilderachtige stem van Mouché Palts: als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren.
Het publiek wordt ook getrakteerd op virtuoos  snarenwerk van Manito. Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’.

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zaterdag 28 maart om 20:00 uur: Made in Sweden – De Andersons
Nederlandse lied- en levenskunst met een vleugje Zweden
Het is niet meer van deze tijd om De Andersons niet te kennen. En daarom zijn ze eindelijk hier. Volgens Hanneke Groenteman zingt dit luisterrijke duo de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen. Nouchka van Brakel noemde haar middag met De Andersons “hartverwarmend, humorvol en ontroerend” en Maartje van Weegen roemde hen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld en hun muzikaliteit.

Eigenlijk toert dit duo pas vanaf september 2020 door het land met hun nieuwe voorstelling maar speciaal voor ons, hier in het mooie Drenthe, laten ze alvast de belofte zien van wat het gaat worden. En beloftes moeten gekoesterd worden. In dit even temperamentvolle als humoristische liedconcert verbinden De Andersons hun eigen zielenroerselen met het rijke en sprankelende gedachtegoed van Astrid Lindgren. Een concert waarin de vrijheid niet kan sterven en waarna hun liedjes nog lang zullen blijven doorklinken.

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.