PROGRAMMA 2018

Zaterdag 3 februari om 20:00 uur: GG and the Cruisers.
Geen eigen activiteit
Een band waarin ‘Oldschool’ Blues ‘Newschool’ Blues ontmoet! Alle stijlen blues worden moeiteloos in elkaar verweven waardoor er een verrassend eigentijdse maar toch ook vintage sound ontstaat. Het repertoire van de Cruisers bestaat zowel uit eigen werk, als bewerkingen van traditionele Bluessongs van o.a. Sonny Terry & Brownie Mcghee, Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Tommy Johnson, Muddy Waters, Little Walter en Leadbelly.

GG and the Cruisers is een band die je absoluut gezien en gehoord moet hebben!
Zie ook www.ggandthecruisers.nl. Voor een video klik hier

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.

De bandbezetting is als volgt:
Henk de Ruiter, Zang/Gitaar.
Erik Niemeijer, Bluesharp/Zang.
Hans Niemeijer, Contrabas
Gerrit Bruinink, Drums.


Zaterdag 17 februari om 20:00 uur: El Jackson!
Op deze zaterdagavond  komt het duo El Jackson spelen in het kleine kerkje in Gieterveen.
EL Jackson brengt een mix van country en ouderwetse rock & roll en Americana artiesten, veelal uitgevoerd in een eigen remake.
Met in eigen studio opgenomen backing tracks brengt EL Jackson
nummers van o.a. Johnny Cash, Bonnie Raitt, Elvis, Chuck Berry
Tammy Wynette, Lynn Anderson, Rolling Stones….
EL Jackson is net even wat anders en zeer leuk om naar te kijken!

Entree €8. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zondag 18 maart om 14:00 uur: Meertmoand dialecmoand; Verhaal over de ‘reis’ van de Drentse flinten
Toen het landijs zich 150.000 jaar geleden terugtrok uit de noordelijke streken, lag Drenthe bezaaid met flinten (zwerfstenen/veldkeien). De hunebedbouwers maakten van hun aanwezigheid gebruik voor het bouwen van hun indrukwekkende graven. Drentse boermarken werden begrensd met flinten. In de Drentse beken legde men er doorgangen en voorden mee aan. Mede door de Drentse flinten werden Holland en Friesland bespaard van een mogelijk desastreuze watersnoodramp. Tijdens de ontginningen in de jaren ’30 werden tientallen kilometers wegen aangelegd met flinten.

Onder de titel “Flint, zwerver uit de oertijd” geeft Egbert Meijers een lezing over de opvallend onopvallende aanwezigheid van zwerfkeien in het leven van de Drent.

In een informatieve presentatie met fraaie foto’s wordt een overzicht gegeven van de vele doeleinden waarvoor men in Drenthe in de afgelopen 5000 jaar de flint gebruikt heeft.
Van hunebedbouwers tot beeldende kunst en van flintenwegen tot oorlogsmonumenten.
De flint is niet meer weg te denken uit onze cultuur!

Entree €8. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.


Zondag 22 april om 15:00 uur: Saxofoonquintet Opus 5 met pianiste Violetta Land
Geen eigen activiteit
Het saxofoonquintet bestaat uit vijf saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen.
Alle leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij zowel  een passie hebben voor  de klassieke kant  van de saxofoon als voor het meer jazzmatige karakter van dit mooie instrument. Deze kenmerken zijn terug te vinden in het fraaie afwisselende repertoire van Opus 5. Deze middag komt ook gastsoliste Violetta Land (klassieke piano) mee met het quintet. Zij speelt op de piano samen met de vijf saxofonisten het volledige pianosextet in Es van Michael Glinka

Opus 5 brengt een gevarieerd programma van klassieke muziek, jazzmuziek en alles daar tussen in.Dus komen ook populaire muziek en b.v. tango’s en salonmuziek veelvuldig op de lessenaars.Opus 5 kan even makkelijk de sfeer oproepen van een klassiek strijkkwintet als van een swingende bigband!

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.


Donderdag 10 mei:  Hemelvaarts markt “anders dan anders”
Tijdens de Hemelvaartsmarkt is het kerkje open van 10:00 tot 17:00 uur. Dit jaar wordt de kunst- en ambachtsmarkt in een nieuw jasje gegoten. Kom binnen en laat u verassen.
Natuurlijk kunt u ook dit jaar hier terecht voor een kopje thee of koffie met diverse soorten gebak verzorgd door theeschenkerij de Blauwe Heksenketel. De toegang is gratis.

 

 

 


Zaterdag 9 juni om 20:00 uur: Zuid Amerikaanse avond met Claudio y Manito
Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit Latijns Amerika met gipsy temperament. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.
Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.

Een avond vol met prachtige Zuid-Amerikaanse klanken onder het genot van typisch Zuid-Amerikaanse hapjes!

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.